Tiesto vorbeste despre muzica electronica - Stiri Tiesto Romania

Tiesto vorbeste despre muzica electronica - Stiri Tiesto Romania

Tiesto vorbeste despre muzica electronica

31 martie 2012, djtiesto.ro, 0 comentarii
Intr-un interviu acordat CNN Tiesto vorbeste despre revolutia muzicii electronice, despre cum se producea muzica in urma cu 10 ani, cum este vazuta muzica electronica astazi si ce va fi in viitor.De ce muzica electronica este asa de populara azi?
Cred ca datorita retelelor de socializare care sunt deschise pentru oricine. Chiar si in Europa muzica electronica era mare, dar nu asa de mare cum e azi. Televiziunea, si media in general, controlau ceea ce ascultai, dar in ziua de azi oamenii asculta ce asculta si prietenii lor si pe Facebook sau Twitter este asa de simplu sa distribui muzica si este foarte accesibila pentru oricine, si asta cred ca este motivul pentru care muzica electronica a devenit asa de populara in ultimii ani, altfel ar fi fost populara acum 10 ani.

Cum s-a modificat industria muzicala in ultima decada?
Cu 10 ani in urma aveai nevoie de un studio do jumatate de milion de dolari pentru a putea produce muzica electronica. Azi ai nevoie de un soft de 250 de dolari pe laptopul tau cu care poti crea muzica chiar si acasa. Orice pusti de 15 ani poate face un hit in ziua de azi, asta este diferenta majora.

Cum ti s-a modificat procesul de productie odata cu modificarea tehnologiei?
Cand am inceput sa produc in 1996 aveam echipamentul meu si faceam totul de unul singur. In zilele noastre lucrez si pe laptop, trimit piese prietenilor mei, in Olanda sau in SUA, le trimiti jumatate de piesa si ei o finalizeaza. Si esti in continuare implicat in ea insa nu esti doar tu si este o schimbare majora pentru ca poti face mai multa muzica.

Muzica electronica devine mainstream?
Este ceva proaspat si nou. Oamenii au asculatat dintotdeauna genurile consacrate: hip-hop, country si rock, si cred ca e o vibratie noua si desi este inca uderground, pentru ca nu este la radio tot timpul, dar cred ca multi producatori asculta muzica electronica si iau elemente din ea pentru a crea ceva pop ca Lady Gaga sau David Guetta, folosesc multe elemente din scena underground si pun peste ele o voce si au creat ceva nou asa ca este destul de seminificanta acum.

Ce rezerva viitorul pentru muzica electronica?
Cred ca EDM nu este inca un fenomen mare, dar creste pe masura ce inaintam in timp, si va fi intotdeauna prezenta precum muzica rock sau hip hop. Va fi prezenta pentru totdeauna si desi va avea momente cand va fi mai mult sau mai putin populara va fi intotdeauna muzica electronica asa cum este si azi
media djtiesto.ro

Comentarii la "Tiesto vorbeste despre muzica electronica"

Nu exista nici un comentariu

Scrie un comentariu